Vad händer nu?

Ja med en liten fördröjning så har jag lyckats sätta mig vid datorn för att skriva några rader om min framtid som idrottare. Swissman var en magisk tävling och en dag som jag kommer ta med mig resten av mitt liv. Men nu väntar nya spännande utmaningar som är på en helt annan nivå.

Idag blev det klart att jag och framförallt Hein kommer göra en seriös satsning för att nå Paralympic i Paris 2024. ( Hein är han jag var guide för i Linköping för några veckor sedan. Här kan man läs om den tävlingen.) 

Först och främst är jag otroligt glad och stolt över att fått förtroendet. När detta växte fram så var det en ny glöd som tändes inom mig. Resan som vi nu startar kommer handla om så mycket mer än bara idrott. Hein är en fantastisk person och vi båda har samma driv. Vi kommer lära oss mycket av varandra och kommer säkerligen göra många misstag på resan mot Paris. Misstag som vi tillsammans kommer ta lärdom av och göra oss bättre. Det kommer inte vara en enkel utmaning och det är väl lite det som gör det så spännande också. Dock är målet tydligt och klart, vi ska göra allt som står i vår makt för att ta oss till Paris. 

Detta gör så klart att jag måste hålla mig i bra form några år till 🙂 Jag visste om detta när jag stod på bergstoppen i Schweiz och målgången satte punkt för min egna långa karriär. Därav att det blev så känslosamt, det är det även nu när jag skriver om det. Dock kommer jag dyka upp på tävlingar runt om i landet och kanske utlandet när jag ändå är igång. Men mitt fokus från nu och 2 år framåt är att ta Hein till Paris med mig på släptåg.

Som ni säker kan läsa mellan raderna så ser jag enormt mycket framemot detta. För att jag ska fundera som person så behöver jag något att ta sikte emot. Det har väl något att göra med alla bokstavskombinationer jag sitter inne med, jag förutom just I och Q då 🙂 Så denna utmaningen är nästan för bra för att vara sann.

Hur träningen kommer ändras och hur vi kommer lägga upp det kommer längre fram. Där kommer även komma en längre presentation av Hein. Men  just nu är jag bara spänd och otroligt glad över att starta ett helt nytt kapitel där inte jag är i fokus.

Nu får vi fira detta lite

Ciao