Tränare, föreläsare och redo för Europacupen!

Ytterligare en helg har passerat och för många börjar vardagen att infinna sig igen, inte för att det är något dåligt. Vardagen är trots allt den man lever med under större delen av året. 

Under helgen som passerade arrangerade Skånes Simförbund ett Open Water event i Ljungbyhed. Jag fick förmånen att vara tränare under simpassen och sen avsluta det hela med en föreläsning. Det är helt fantastiskt att få vara tränare på arrangemang likt detta, att stå där på kanten för att förmedla både kunskap och glädje till deltagarna är något speciellt. För mig är det är otroligt viktigt att alla som kommer har roligt och lämnar det hela med ett leende på läpparna. Sen ska alla givetvis få ny kunskap och gå därifrån lite bättre än när man kom. 

Jag hoppas jag lyckades med detta under lördagen, annars får jag göra om och göra rätt 🙂

 

 

Något annat som är otroligt glädjande är att jag och Hein nu är på startlistan till en Europacup tävling i Portugal under September månad. Så nu blir det full fokus för att komma i form till den tävlingen. Vi kommer helgen innan Portugal köra en tävling i Vadstena och helgen innan dess köra ytterligare ett mini läger för att träna ihop oss ytterligare.

Vi har har hittat ett bra sätt att kommunicera på och ett sätt för mig att förmedla träningen. I vanliga fall skriver jag all träning i i Today´s plan men det går av förklaring skäl inte till Hein. När jag gör passen så får jag tänka en gång extra och vara tydlig i det jag kommunicerar. Inte för jag inte är det till mina andra adepter, men de kan läsa träningsbeskrivningen 2 gånger om det skulle vara.

Nu är det många som läser och tänker, hur går det till när Patrik tänker en extra gång och hur kan Hein lita så mycket på den där skåningen. Ja det är frågor som där säkert kommer svar på längre fram under denna resan.

Det bli med andra ord en otroligt spännande månad som kommer.

Själv börjar träningen rulla på ganska bra. Mitt fokus är att komma i bra löpform igen samt att försöka få några extra watt i benen när det kommer till cyklingen. Var ute och körde ett distanspass med supertjejen Julia i torsdags. Julia levererade stora resultat under Tour de France förra veckan. Det firade vid sista timmen med ett stopp över en glass av modell större. Väl när vi satt där så visade Julia svaghetstäcken och jag åt upp glassen snabbare än henne 🙂 Sen 2 veckor tillbaka så har jag besökt gymmet kontinuerligt. Efter första passet så hade jag stora problem att ta mig från sängen till toan och under 2 veckors tid så har benen varit som betongfundament. Dock kändes det något bättre på dagens distanslöpning. Vilket är glädjande inför helgens idioti. Mer om denna idiotin imorgon.

Vi kanske kan få ett uttalade av helgens huvudperson också.

Nu är det dags för 14 kaffet, så vi hinner dricka upp det innan det klassiska 15 kaffet.

Anders, jag dricker kaffe, INTE blekt nordskånskt vatten 🙂

Ciao