Inför Vadstena Triathlon

Ligger på ett hotell i Motala i skrivande stund och skakar benen inför morgondagens tävling. Började dagen med att springa med Lova till skolan för att sen fortsätta ytterligare 15 km i lugnare distansfart. Tror att jag är känd bland alla föräldrar på den skolan nu. Där är den fjånen som springer när hans dotter cyklar till skolan, men det kan jag ta en fredag som denna. Därefter blev det en god kaffe och arbete.
Därefter packade jag in en tandemcykel i bilen och körde mot Jönköping för att hämta upp Hein. Något försenad så mötte jag upp honom där och vi körde tillsammans till Vadstena. Eller ja, jag körde och Hein satt vid sidan om. Tror det kan skapa lite problem om vi byter rollerna just när det kommer till bilkörning. Inte för jag tvivlar på Hein utan mer på min förmåga att guida i trafiken. Hein har trots allt kört i 300 km/h med bil på en raksträcka med en guide i passageraresätet. 🙂

Därefter gick vi runt i växlingsområdet inför morgondagens tävling. Det vi tillsammans kan känna in dagen innan en tävling är otroligt viktigt för Hein så han kan känna sig säker under själva tävlingen. Vi gick från vattnet till där cykeln kommer stå och sen vidare i riktningen där vi kommer cykla/springa. Han är otroligt på att memorera och komma ihåg. Så jag kan alltid fråga om jag tappar det 🙂 Skämt och sida så handlar det om att Hein ska få känna på underlaget vi springer på, vilken riktning, höjdskillnader i marken med mera.

Därefter bytte vi om för att simma simbanan, inte för det är något problem utan mer för det var skönt att röra sig lite så här på kvällskvisten. Det blev 1500m i en spegelblank sjö. Exit från vattnet blir spännande då vi från stranden måste ta oss över lite större stenar för att nå vägen som tar oss till T1. Absolut inga problem om du ser men när du inte gör det, tävlar och är lite trött så måste man se upp. Men det blir min uppgift att vara tydlig i min kommunikation till Hein så vi kommer upp på ett säkert och snabbt sätt.

Imorgon starta vi tillsammans med ”alla” andra och kommer ha många runt oss. Så det kommer bli en spännande tävling.

Nu blir det dock sängen, det har varit en lång dag och det blir en lång dag imorgon. Men satan vad jag älskar detta. Tävla, träna, förberedelse, nervositet, ja allt 🙂

Jo om ni undrar så lurade jag i Hein en espresso efter middagen. Han brukar inte dricka kaffe kvällen innan tävling, men har han mig som tränare så får han skärpa sig på den punkten 🙂

Nu kör vi

Ciao