Mega Race!

Måste ta tillfället i akt att skriva ett par rader om min grymma adept, Magnus Sellberg som i skrivande stund kör Mega Race nere i Europa.

Vad är då Mega Race?

Jo, det är ett 1001km långt trail lopp som startar nere i centrala Tyskland. Under tävlingens gång tar man även en tur till Tjeckien och Österrike. Det är ett nonstop race och med det menas att man får sova så lite/mycket man vill under tävlingens gång. Så det handlar om så mycket mer än bara löpning, här handlar det verkligen om att flytta gränser. 

Magnus låg igår på en imponerande 3:dje plats och till historian hör att Magnus bär alla sina saker själv. Detta gör inte hans konkurrenter utan de har stora supporterteam på plats med husbilar, personer som langar med mera. Detta gör Magnus instans ännu mer imponerade. Sent igår tog Magnus sin första paus efter 29h löpning eller 179 km om man nu hellre räknar km. Detta gjorde att han tappade lite och ligger nu på plats 4/5. Jag sitter med telefonen och följer detta med spänning.

När jag började coach Magnus så visste jag inte riktigt vad jag gav mig in på, men hade en tanke som jag diskuterade med Magnus. Detta har i korta drag gått ut på att belasta väldigt hårt periodvis på olika sätt. Vardagen tillåter inte allt för långa pass, då får man istället vara påhittig och belasta på andra sätt. Vårt kommunikation och vårt upplägg verkar fungera iallfall. Ett bevis på detta är en 6:e plats på Cape Wrath Ultra tidigare i år.

När jag inte följer Magnus dessa dagar så försöker jag få sponsorer till satsningen mot OS men som på sista tiden fått en tvist inbygd. Vågar inte helt berätta vad det är 🙂

Min höft är fortfarande inte heller helt 100, så det har blivit en hel del simning sista tiden. Trott eller ej så börjar jag nästa känna mig som en simmare igen. Eller ja, kanske en mindre duktiga simmare men det är väl känslan som räknas eller? 🙂

Hoppas höften är okej till lördag så jag kan springa Skanörs halvmara och innan dessa heja på barnen som ska springa Paprika loppet. Det är en fantastisk fest i löpningens anda som bjuds nere på nästen. Dock blir det svårt att återuppta fjolårets succé.

Nu en kvällskaffe.

Ciao