Lite tankar kring kost!

Där är en satans debatt lite här och lite där angående dieter, Detta gör mig smått galen. Eller rättare sagt, jag struntar i vad folk äter eller inte äter. Men när jag läser att tex LCHF är bättre än att käka en kost med mer kolhydrater så går jag nästan i taket. Läste en artikel där författaren skrev att kolhydrater kan vara farligt. Höll på att kasta datorn i väggen.  Eller ja inte riktigt om jag ska vara ärlig, men ni förstår vad jag menar. 🙂

Där finns inte en ärlig chans att det skulle vara farligt att käka en tallrik pasta med en god köttfärsås eller en pizza. Allt handlar om mängd. En person som motionerar 2-3 ggr i veckan ska givetvis inte trycka 200gr pasta som jag gör X antal ggr i veckan. Kolhydrater kan vara farligt om man äter för mycket av dessa. Så är det dock med allt. För stor mängd av något är inte bra för kroppen. Men vill man prestera i en idrott så är kolhydrater bränslet man vill köra på. Tror ni inte på mig så lyssna på Björn Ferry, Prestera Mera eller andra idrottsnördar så får ni höra vad riktiga experter tycker. Jag är ingen expert utan jag har bara läst x antal studier och testat LCHF själv. Mer om detta lägre ner.

Min filosofi inom kost har alltid varit att äta så rent så möjligt och så varierat så möjligt. Med rent så menar jag så nära ursprunget så möjligt, alltså oprocessad mat. När jag skriver så varierande så menar jag allt från sallad, omelett, pizza, thaimat till svensk husmanskost. Bara det är vällagad mat med bra råvaror och mycket mat. 

När jag har tränat en lördag bara för att ta ett exempel så käkar jag en rejäl frukost på 3 ägg. 3 mackor och en stor tallrik gröt. Givetvis en kaffe också. Sen kan man trampa 5 h med någon god kaka i bakfickan. Ännu bättre ett fikastopp med en god kopp kaffe. Sen käkar jag omelett, sallad med avokado och bröd när jag kommer hem. För att senare på kvällen käka en ordentlig middag. Då gärna med en öl eller ett glas vin till samt någon god efterrätt. (Läs glass)

Detta konceptet har gjort att jag har bra blodvärden och andra mätbara värden i min kropp. Tömde mig på blod för ett tag sedan och fick svaren förra veckan. Alltså behövs inte några dieter för att uppnå bra värden.

LCHF Tomtarna skriver att Apokvoten (hoppas jag stavat rätt) ska vara under 0.70 för att vara riktigt bra. Nu hade jag 0.38 och ÄLSKAR pasta. Att jag hänger ut LCHF är för jag själv har testat det under 3 månader och gick helt ner mig. Trodde inte det skulle göra så stor skillnad men det var helt otroligt. Pulsen var högre och väggen kom nästan alltid på längre pass. Så vill du prestera så undvik en lågkolhydratkost. Nu är där väl någon LCHF tomte med folie keps som säger att den stora skillnaden kommer efter 3 månader och 1 dag. 🙂

Nu får LCHF mycket skit, men där finns andra dieter som är lika illa 🙂 Ingen ska ta det jag skriver personligen men där är min åsikt om det hela. 

Till dom som säger att man går ner i vikt av LCHF har jag en tråkig nyhet. Det handlar inte om dieten utan om hur mycket man stoppar i munnen. Stoppar du i mer kalorier än vad du gör av med så går du upp i vikt 🙂

Så nu har jag skrivit av mig om detta också.

Trevlig helg

Ciao