Scandic Tri Camp med Sweden Paratriathlon!

Som många av er nog vet så var jag ledare/tränare på ett Scandic Tri Camp under helgen. Det unika med detta lägret var att det endast var för paratriathleter. Alla som var på plats har sina funktionsnedsättningar att kämpa med och på vilket imponerande sätt de gör det. Jag blir både imponerad och inspirerad bara av att få vara en del av sammanhanget. Att sen få hjälpa till och försöka få dem till starkare/bättre idrottare är helt fantastiskt. Vi som grupp lyckades på 2 dagar skapa en otrolig gemenskap, öppenhet och trygghet som vanligtvis tar betydligt lägre tid. Inga frågor är för dumma och efter ett tag så vågar man även fråga de smått obekväma frågorna som gör att man kommer närmre varandra. 

Som tränare så gäller det att tänka utanför boxen och hitta lösningar på ”problem” som man vanligtvis inte stöter på. Jag menar givetvis inte problem i den bemärkelsen men hittade inget bättre ord i min begränsande ordbank. Hur kan man simma bättre/snabbare med en förlamning? Hur kan du få en mer ekonomisk simning med en kraftig nedsättning i funktion i halva kroppen? Det är otroligt spännande att dyka ner i dessa frågorna. Det är även spännande att fundera kring i träningsupplägg. Vad som fungerar för någon som sitter i rullstol och använder sina armar konstant hela tiden. Volym kanske får utebli till förmån för lite mer högintensiv träning för att undvika förslitningar? Tankarna snurrar runt och det är utvecklar en som tränare.

Jag fick en timme till min förfogande och under den timmen pratade jag om hållbar träning. En föreläsning som jag tänkte finslipa och sen dela med mig till alla som är intresserade. När, var och hur kommer längre fram. För jag tycker att alla bör tänka till kring sin träning. Inte själv passen som man ska göra utan träningen i sin helhet och vilket syfte den fyller för just dig.

Som avslutning kan jag säga att vi hade en tävling under lördagskvällen. Vi fick ett papper fullt med emojis och med hjälp av dessa skulle vi komma på ca 20-talet musikgrupper. Tex Tre dörrar och sen en pil ner, 3 Doors Down. Sophie som har kraftigt nedsatt hörsel och en synskada kom väl på 60-70% av alla namnen. Jag bidrog med 5% om jag ljuger lite och resten kom Riia på. På vägen ut så vänder Sophie sig om och säger. Otroligt att den döve kunde nästa alla namnen på musikgrupperna 🙂 Man måste bara älska det och jag bara skrattade. Ja hon tog även pennan från mig för jag stavade för dåligt på engelska 🙂

Tänkte skriva lite om min egna träning men känner att det inte riktigt passar in här och nu. Så jag skriver bara kort och gott.

Tack alla inblandade för denna helgen.

Ciao