WINTER RACE OCH WINTER TRIATHLON 2022!

Nu är klassikern tillbaka och i år blir det 5 års jubileum för både Vinter Triathlon och för Winter Race på cykeln. 

Jag tänkte starta den 29/12 på Trelleborgs badhus med 10×1000. Är där någon som är sugen på att hänga med så är det bara att hojta till. Vi kör egna starttider men avslutar det hela med lite bubbelpool och fika.

Sen kommer vi till huvudeventet och den riktiga klassikern:

Fredagen den 30/12 är det åt dags Winter Race. Den klassiska turen till Kivik – Simrishamn – Ystad och till sist Trelleborg igen. Vi startar utanför Visom 08.00 på morgonen. Samling några minuter innan. Vi kommer inte ha en följebil detta året utan man får själv ta med den energin man behöver. Dock kommer det bli ett par stopp för att fylla på med energi. Det stora stoppet är på klassiska kakan i Simrishamn. Där stannar vi för en kaffe, macka och kaka innan vi kör vidare hemåt. Turen är ca 220-230km lång i ett härligt vintrigt skånskt landskap. Hoppas vi kan bli ett riktigt stort gäng som vill köra tillsammans. Det är helt okej att hoppa på längs vägen och köra med en bit. Hör av dig innan då så vi kan räkna ut var man bäst hoppar på. Det är dock landsvägscykel som gäller, är du stark så kan du köra med crossdäck 🙂 

Efteråt för de som vill serveras där lite pizza och tillhör på Visom. Det blir också ett sista besök på Visom på den adressen det ligger nu. Men mer om detta längre fram.

För att göra det lite hårdare så hoppar vi i år över vilodagen för att köra Sylvesterloppet den 31/12. 7 km all out löpning för att avsluta året på bästa möjliga sätt. Har länge funderat på om man ska ha en vilodag eller inte mellan cyklingen och löpningen. Men inte sätter man sig ner i växlingszonen och sover ett dygn mellan cykel-löp på en triathlon. Så det blir till att kriga med trötta ben på årets sista träningsdag. Bra träning inför en tävling i Schweiz till sommaren. OPPPPPS, vad skrev jag nu. Blir ytterligare ett inlägg för att förklara detta. 🙂

De som fullföljer alla dagarna får en låda skumtomtar och en varm kram 🙂

Dela gärna vidare så vi kan bli så många så möjligt som vill avsluta idrottsåret 2022 på bästa möjliga vis. Om inget annat ska vi bli många som cyklar iallafall.

Ciao