Gubben ger sig inte än!

Så nu har jag väl dragit på detta allt för många veckor. Jag gick ut med att Swissman 2022 skulle vara min sista tävling på en högre nivå………MEN så fel jag kan ha 🙂

Hur blev det så här då? 

Jo, det stora målet framöver är att jag tillsammans med Hein ska ta oss till Paris 2024. Detta medför att jag måste vara i bra form och träna en del. Samtidigt har jag har fått den enorma förmånen att få stöttning av några helt fantastiska företag. Lägger man ihop dessa 2 sakerna så blir det att jag kommer att fortsätta min egna karriär ett tag till. Jag är otroligt tacksam och faktiskt otroligt stolt över denna möjligheten även om gubben börjar komma till åren. Utan den stöttning jag får så hade det absolut inte varit möjligt.

Då är det säkert många som tänker ju det, kan inte gubben ge sig snart?

Jo det hade jag kunnat göra många gånger om och det var planen för 2022. Men när man får en sådan här möjlighet serverad och glöden fortfarande finns kvar så hade jag ångrat mig om jag tackat nej. Jag ser fortfarande en utveckling och jag har fortfarande mycket kvar att lära. Som jag skrev måste jag ändå vara i form för att tävla med Hein och det krävs inte super mycket extra för att uppnå samma eller bättre form än den jag hade 2022.

Sen kommer jag inte vara heltidsproffs på något sätt. Därför måste träningen anpassas till familj, jobb och livet i stor. Men tyckte att jag efter förra vintern hittade ett lugn och kunde acceptera att livet kom före träningen vid vissa tillfällen. Det gjorde att vardagens olika moment blev otroligt roligt. Jag kunde prestera på jobb, på träning och som pappa.

Jag kommer inte bli någon världsmästare eller slå några rekord. Ser man till de riktiga proffsen på en ironman tävling så kommer jag vara en bit från dem också. Men kan jag utmana juniorerna, ha fruktansvärt roligt och få några acceptabla resultat på vägen så är jag mer än nöjd.

Därför ser jag enormt mycket fram emot en otroligt spännande säsong, både med Hein men också för egen del.

Det stora målet blir återigen Swissman och att försöka ta ytterligare ett steg på prispallen. Detta ger nämligen en biljett till VM i Xtri som går i Norge. Fokuset under året kommer ligga på att köra just X-tri tävlingarna då dessa passar mig betydligt bättre än en vanlig Ironman. Innan Swissman ska jag försöka få till en ironman trots allt som träning samt 1 eller 2 halvor. Sen blir det givetvis ett gäng tävlingar med Hein också, lungorna ska få sitt också 🙂

Nu kör vi, vi lever trots allt bara en gång och då ska man göra det bästa ut av det

Ciao

Gubben som aldrig ger sig.