När känslan sviker!

På pappret vet man hur kroppen bör reagera och hur det bör kännas innan man startar ett träningspass. Man har haft en vilodag, ätit bra och sovit bra. Sen kör man igång och efter 5-10 min så känns det precis tvärt emot den bilden man har byggt upp inne i sitt huvud. Samtidigt som den känslan infinner sig så hittar man 1000 saker som är fel. Man har för mycket kläder på sig, skorna sitter lite hårt, det är fel musik också fortsätter det i all oändlighet.

När man har tagit sig igenom ett sådant pass så känner man sig lite extra stolt att man inte kastade in handduken. Jag hade ett sånt pass igår morse då allt var fel men kunde ändå tröska på i tänk distansfart men känslan var en allt annat än behaglig.

På kvällen skulle jag simma med klubben och det skulle var ett hårdare pass. Sa till tränaren att jag bara ville glida igenom passet då känslan på morgonens distanspass löpning var katastrof. Hoppade i vattnet och hade ett otroligt fint flyt. Fick hålla igen för att inte simma för fort och det kanske var ett av mina bättre simpass på väldigt lång tid. Serien var på ca 2800m och allt var kring tröskel. Så gällde att avväga farten noggrant i början. Det är helt otroligt hur känslan kan skifta så otroligt på X antal timmar. Nu var det i och för sig 2 olika idrotter eller är det så att det sitter enbart upp i huvudet? 

Det är otroligt spännande att grotta ner sig i det iallafall. Att gå tillbaka och kolla hur kost, sömn samt träning har varit för att försöka hitta ett mönster. Kanske nördigt men det är väldigt roligt.

Får även passa på att tacka för alla otroligt fina ord från förra inlägget. Det värmer mycket i en gammal mans hjärta 🙂

Nu när jag har dragit ner väldigt mycket på arbetet kring Visom så har jag möjlighet att ta emot några fler adepter att coacha från februari. Så vill du lyfta ditt idrottande till nya nivåer så tveka inte att höra av dig. Har 2 möjligtvis 3 platser kvar. Så först till kvarn. Jobbiga pass blir lite enklare om man har någon som säger åt en vad man ska göra.

Nu ska jag inte göra ett skit mer idag 🙂 

Ciao