Dumt i dubbel bemärkelse.

Det är så otroligt dumt att utmana ungdomar på korta sträckor med start från pall, det slutar enbart med att gubben är den som är tröttast där. Men det är så satans roligt att jag inte kan låt bli. Det kanske inte är den optimala träningen för att försöka nå ett snäpp högre upp i Schweiz men det ska vara roligt att träna. Är träningen rolig så tar man oftast ut sig lite extra också, vilket gårdagen visade väldigt tydligt.

Under helgen fick jag till en bra dag med träning. Planen inför Schweiz är att var annan eller var tredje vecka att få till en riktigt lång och hård dag. Det började innan jul och i helgen var det dags igen. 

Det blev 5h30 min cykling innan jag bytte om för att bege mig till löparbandet för att spring:

10 min @4:45 fart

20 min @3.45 fart

15 min med 14% på bandet och bara ta sig fram

15 min med 8% på bandet och löpning.

Sen var denna skåningen väldigt klar för dagen 🙂

Tänker är att växla upp det hela och att det till slut hamnar på 10-11 h under en dag. Blir lite enklare att få till så långa dagar när det är ljust längre på dagarna. Där finns många anledningar till varför jag köra detta. Eller jag och jag, min följeslagare David gör något liknade också. Det är han jag och jag som bollat detta fram och tillbaka. Till sist kom vi fram till att det är något vi måste testa och ja båda 2 är redo för psykvården vilken dag som helst. Däremot är det guld värt att kunna bolla lite extremare träning med någon som bra kunskap och vet vad det handlar om.

Tanke i stora drag är att försöka till ett tävlingslikt pass. Under vilket man måste tänka på energiintag, avväga hur hårt man vågar gå och att träna huvudet på acceptera den långvariga påfrestningen. För mot slutet i Schweiz handlar det lika mycket om mental inställning som fysisk.

Genom dessa lång dagarna så blir även totalvolymen fram till Schweiz högre, vilket förhoppningsvis ska leda till en skarpare väl på plats. Dock är det otroligt viktigt att lyssna på kroppen dagarna efter och låta den få den återhämtningen som den behöver.

Nej nu får vi ta en kaffe till och jobba vidare innan det blir nytt pass i bassängen, idag väntar 5000 fartlek/distans.

Ciao