Tack för denna gången Aqua Vista!

En vecka går snabbt och imorgon är det dags att packa ihop sakerna för att åka hem. Det har varit en fantastisk vecka här nere i Egypten. Som jag skrev i förra inlägget så är kanske cyklingen inte den sexigaste jag upplevt men vi hittade iallafall en runda på ca 180 km som gick upp i bergen. Eller bergen och bergen, upp till 600möh. 

Däremot är simningen helt otrolig här. Det är en otroligt fin pool som har en behaglig temperatur och ligger helt perfekt inne på området. Så det är enkelt att få till riktigt bra simning här.

Igår avverkade jag en av mina ”monsterdagar”. Det blev bergsrundans på 180 km där sista 45 km var i brutal motvind. Direkt därefter så hoppade jag och Sixten ner i våra löparskor för 1 h löpning. När vi var tillbaka så hoppade jag upp på löpbandet för att få 50 min med lutning på bandet. Därefter var denna svensken redo för sängen efter 8h fin träning. Det som gladde mig var att jag hade en fin känsla och bra med energi under hela passet. Detta trots att det blivit en hel del träning dagarna innan. Men har varit oroligt noggrann med att få i mig energi, vätska och bra med återhämtning här nere. 

För att kunna köra den typen av pass och så mycket under en vecka så ska du ha en bra grund att stå på. Det är inget man testar när man precis börjat träna eller kör 5-6h i veckan. Jag har trots allt plågat min kropp under väldigt många år nu och har en bra tålighet. Dagarna med väldigt mycket träning är både ett experiment men även ett nytt sätt att lägga upp träningen för att se om det går att bli något bättre. Jag är så pass gammal att jag vågar testa och kan förhoppningsvis ta lärdom som jag kan dela vidare till mina adepter 🙂 

Däremot blir återhämtningen otroligt viktig efter en sådan dag eller en vecka med så mycket träning. 

Har summerat lägret i siffror och det blev enligt följande:

32h träning fördelat på:

602 km cykling – 20h

57 km löpning – 4h50m

25 300m simning – 7h10m

Hur mycket socker och kalorier som har åkt ner i magen under veckan har jag tyvärr inte koll på. Men kan lova att det har blivit en hel del.

Får tacka Apollo och Sixten för en grym vecka. Sixten kommer återkomma med hur det är att spendera en vecka med mig. Han kommer säkert skriva något kaxigt, så jag kontrar direkt med att det inte jag som hoppar i bassängen med fötterna först.

Hörs där hemma

Ciao