Challenge Frejus

Nu är det inte många timmar kvar förrän startskottet på årets första tävling brinner av. Vet inte varför fransmännen har en förkärlek till att starta tävlingar mitt i natten, i detta fallet kl 07:00. Vilket medför att jag måste ställa klockan på 04:50 eller något liknande. Bara att komma upp vid den tiden är en prestation i sig själv 🙂

Har försökt koppla av så mycket så möjligt under dagen men ändrat lite på hur jag vanligtvis gör innan tävlingar. Simmade ca 30 min väldigt lugnt på förmiddagen i ett kristallklart hav, tog en kaffe direkt efteråt, vilade lite och sen åt en bra lunch. Därefter hoppade jag i mina cykelkläder för att köra ca 1 1/2 och där ändrade jag lite på upplägget. I vanliga fall brukar jag bara rulla lugnt och lägga in kortare sträckor med högre watt. Nu håll jag farten/effekten uppe i nästan 20 km, inte så att jag blev trött men det var inget rullande heller. Får se vad utfallet blir imorgon. Givetvis blev det ett kaffestopp på rundan, vissa saker ändrar man ABSOLUT inte på 🙂

Tanken imorgon är som vanligt att kriga till benen inte bär mig längre. Där är ett par RIKTIGT duktiga proffs på plats imorgon som kommer göra det hårt för mig, dock är just dessa något långsammare i vattnet. Eller jag hoppas att de är långsammare än mig. Min tanke är iallafall att göra en bra simning och sen hänga på dessa när de kommer på cyklingen. Sen får vi se hur långt det bär. Jag är hellre med och kriga där uppe än köra safe för att få en ”bra” tid. Vilket hade blivit svårt imorgon oavsett vad då det är 1900m simning, 101 km cykling och 21 km löpning på schemat.

Så nu är det bara att placera benen i viloläge, äta lite dyrt godis som transporterats från Kastrup och be till vädergudarna imorgon. 

En sak är säkert, jag ska göra allt som står i min makt för att leverera en prestation jag själv är stolt över. 

Vai vai vai


Ciao