Så var premiären avklarad!

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]Trots nästan 20 år av tävlande på elitnivå runt om i världen så var jag grymt nervös inför dagens tävling i Trelleborg. Det var 380 m simning, 18 km cykling och 4.2 km löpning som stod på schemat.
Där var så mycket som kändes oförberett. För att jag ska vara 100% trygg så ska allt vara 100% förberett. Men småsaker så som sparsam växlingsträning och nästan obefintlig simning i den stora poolen gjorde att jag kände mig oförberedd. Sen alla mina skador gjorde det inte bättre heller. Men jag var otroligt taggad att göra något bra av dagen och njut av att tävla på hemmaplan.

Men vi spolar tillbaka bandet till starten ute i det iskalla vattnet. Visste att det skulle bli små differenser under simningen och så blev det. Jag hade stora problem i det kalla vattnet som så många andra. Teknik eller fart saknades totalt men trots det så var jag först upp ur vattnet men mådde allt annat än bra när jag sprang upp till växlingsområdet. På vägen dit blev jag omsprungen av han som senare kunde titulera sig dagens segrare.
i växlingsområdet så visade bristen på rutin sig och jag förlorade en hel del tid. Men det slutar inte där, när jag skulle hoppa på cykeln så var jag nära att vurpa då jag inte riktigt har kläm på det där med skor hängandes på pedalerna. Men väl i skorna så rullade cyklingen på helt ok. Dock så märkte jag att jag måste sitta otroligt mycket mer på tempocykeln än jag gjort än så länge.

Ut på löpningen var jag livrädd att något skulle gå sönder och jag blev passiv. Vilket gjorde att det blev stelt och kantigt när jag sprang. Men är enormt glad att inget gick sönder idag och att benen så här på kvällen känns ok. Stela givetvis men okej.

Så sammanfattar man dagen så blev det en bra dag. Dagens segrar hade jag inte kunnat ro på hur jag än vänder och vrider på det. Har även fått en hel del att tänka på och ändra framöver. Så på det viset så var det en RIKTIGT bra dag. Tror med lite mer träning så kan detta blir riktigt roligt. Framförallt mer löpträning utan skador 🙂
En ny plan kommer skapas i veckan och jag har en liten hemlighet att dela med mig också.  Imorgon kommer en liten text om det och lite om prylarna jag tävlar på. Har fått en del frågor om det.

Till sist vill jag tacka för alla som kom och hejade idag och till TTT.

Dagens pall med min sötaste supporter

 

Grym Bild av min gamla lärare Christer.

 

Min Ridley Fast Dean med Boyd 90 hjul med T11 nav

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Tävlingar 2017!

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]Tyckte att jag hade gott om tid i morse och tog det så lugnt man kan med en 2 åring springandes runt benen. Men som alltid annars så blev det akut tidsbrist idag också. Men fick gjort 2 bra pass på morgonen/förmiddagen.

Först blev det intervaller på löpbandet. Vet ju inte riktigt vilka farter jag ska hålla än men körde 10×400 på 3.35-3.45 tempo som kändes helt ok. Körde 15 min crosstrainer och 3 km på löpbandet innan jag körde igång och 3 km väldigt lätt efteråt. Det verkar som om foten vill hålla vilket är otroligt skönt.

Efter så drog jag direkt ner till badhuset för att köra ett simpass med inriktning på fart. Körde 20×100 1-5 4 ggr. Det kan ha varit så att sista var precis under minuten nerifrån eller så var den precis på 1.00.00.

Sitter på jobb nu och det som håller mig vid liv är mitt italienska kaffe från illy. Ska inte klaga alls men ibland är det hårt att både satsa ordentligt och jobb. Men som sagt ska inte klaga då jag älskar det och har själv valt det.

Jo så var det här med vilka tävlingar jag kommer köra under året. Jag har kollat på tävlingar som har en hård cykling. Där finns ingen anledning för mig att trampa runt i Köpenhamn eller i Kalmar där banorna är pannkakasplatta. Därför har jag riktat min blick söder ut.

Som det ser ut idag så kommer jag köra en halv ironman (70.3) på Mallorca, en full Ironman i Österrike i juli och håller kroppen så en full igen i Italien i slutet av september.

Där emellan så kommer jag köra någon tävlingar här i Sverige, bland annat Trelleborgs egen tävling som är en sprint tävling. Kommer även dra på mig nummerlappar på ryggen och köra lite cykeltävlingar på Själland eller i Sverige när det passar.

Givetvis ställer jag mig alltid på startlinjen för att göra mitt bästa men inser att min cykelform inte är samma som i fjol så att köra om resultat är för mycket att begära. Kommer köra för att få riktig hårdhet när det gäller cyklingen. Den bästa träningen är att tävla.

Även idag fick en nya glad kund med sig ett par Boyd hjul hem. Denna gång så blev det ett par Boyd 60 mm hjul som rullades ut från Visom.

Nej nu får det räcka för idag. Ska orka att köra minst 5 h på cykeln imorgon.

Ciao[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Mycket simning och lite löpning!

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default”][vc_column_text]Man kan inte göra ett skit åt vädret så det är bara acceptera läget när snön började att fall igår. Så träningen har blivit lite justerad idag och som väderprognosen ser ut framöver så kommer fler justeringar.

Löpningen går framåt, igår blev det 14 km i skönt distanstempo och lite skön simning på kvällen. Idag var planen att köra lite distans på cykeln men snön och vinden gjorde att bassängen fick ett besök idag också.

Det blev 3400 m men körde en lite hårdare serie på 10×100 med start 1.45. Målet var att alla skulle vara under 1.10 med skön känsla. Men det blev betydligt bättre. Kunde ligga mellan 1.05-1.07 på alla hundringarna med relativt bra teknik. Nu på kvällen så joggade jag en kortare runda hem från jobb i snön.

Det blir en hel del simning just nu och där finns en tanke med det. Att komma upp snabbt från vattnet tror kan ha en stor påverkan på resten av tävlingarna jag ska köra.

Det blir tyvärr inte något längre inlägg idag då sängen kallar. Blir ett längre inlägg imorgon om vilka tävlingar jag har funderingar på att köra och varför. Några bilder kan jag bjuda på innan jag somnar.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]